S strpnim medsebojnim povezovanjem gradimo vedoželjnega in odgovornega mladostnika.

Osmošolci v Delavskem domu Trbovlje

V petek, 28. 3. 2014, so imeli osmošolci  uro likovne vzgoje kar v Delavskem domu Trbovlje. Ogledali so si razstavo Zlata paleta 2014 – Risba in grafika,  Zveze likovnih društev Slovenije.

 

Učenci so spoznali, da je mogoče ustvariti čudovit kos umetnosti samo s svinčnikom in papirjem ter tudi z bolj zapletenim procesom, ki ga zahteva grafična umetnost. Naučili so se razlikovati risbo in grafiko že na prvi pogled, poučili pa so se tudi o osnovnih tehnikah tiskanja grafičnih del. Glede na vložen trud, čas ter potrebna sredstva so razvili občutek za vrednost posameznega grafičnega dela v primerjavi z risbo.

Poleg omenjene razstave so si učenci ogledali zanimivo razstavo najrazličnejših izdelkov, ki so jih izdelali ljubitelji umetnosti Društva vojnih invalidov Zasavje Trbovlje. Z navdušenjem so se ustavljali pri čestitkah, ogrlicah, izdelkih iz čipk in šopkih rožic iz papirja.

 

Upamo, da so izbrana dela ljubiteljev umetnikov učence navdušila ter motivirala k ustvarjanju in spoznavanju novih, raznolikih tehnik likovne umetnosti.

Last modified onWednesday, 02 April 2014 13:47
Login to post comments