07.maj 2021 - 12:15

Kako lahko starši pomagamo otrokom - predavanje za starše

Napisal
spletna povezava do predavanja:
 
Občina Trbovlje je skupaj s trboveljskimi šolami in ravnateljicami pripravila virtualno srečanje, ki je namenjeno vam, spoštovani starši.
V času od razglasitve epidemije strokovnjaki z različnih področij osveščajo javnost s položajem otrok in obremenilnimi posledicami tega za vse zelo obremenjujočega obdobja. Najpomembnejše podporne osebe smo strokovni delavci v vrtcih in šolah ter starši. Zavedamo se, da je naša vloga v izrednih razmerah izjemno pomembna, a hkrati precej zahtevna.
Radi bi vas povabili na spletni dogodek z naslovom Kako lahko starši pomagajo otrokom, ki bo 13. 5. 2021 od 18.00 do 19.15. Povezava do dogodka bo objavljena na spletni strani šole dan pred dogodkom. Predavala bosta dr. Dejan Podjed, antropolog, in Petra Drnovšek, magistrica psihologije.  
 
Vljudno vabljeni.

nagovor županje, ge. Jasne Gabrič

Spoštovani starši,

že več kot leto dni je minilo od pričetka epidemije v Sloveniji, ki je dodobra spremenila naša življenja. Vsaka sprememba v življenju, še posebej takšna, kot je epidemija, pa nam marsikdaj povzroči tudi izzive, za katere včasih ne vemo, kako se nanje pripraviti, nanje reagirati. V tem obdobju je precej dodatnih obveznosti padlo tako na ramena učiteljev, kot tudi staršev. In zagotovo pridejo tudi trenutki, ko je vsega preveč, ko vidimo, da situacija počasi začenja vplivati tudi na tiste, ki jih imamo najrajši, naše otroke. In včasih tudi sami ne vemo, kako bi jim pomagali, da bi bila takšna obdobja lažja, hkrati pa, da tudi sami ne bi ob tem izgoreli.

Občina Trbovlje je/bo zato v sodelovanju s trboveljskimi šolami, z ravnateljicami naših šol, pripravila dogodek, ki bo namenjen vsem vam, spoštovani starši. Kjer bomo skupaj prisluhnili poznanemu slovenskemu antropologu dr. Danu Podjedu, v drugem delu dogodka pa se bomo o trenutnih izzivih staršev, otrok in možnostih pomoči, ki so nam na voljo, pogovorili s psihologinjo Zdravstvenega doma Trbovlje. Pravijo da znanja ni nikoli preveč, še posebej, ko gre za naše otroke. Verjamemo, da bo marsikdo v predavanju in pogovoru našel informacije, ki nam bodo kdaj v prihodnje pomagale pri situacijah, kot je ta, v kateri smo se trenutno znašli. Verjamemo, da bo tudi to obdobje kmalu mimo in da lahko z optimizmom in upanjem zremo v naslednje šolsko leto.

Vse dobro vam želim ter vas lepo pozdravljam v upanju, da se virtualno srečamo v četrtek, 13. maja.

Srečno!

Prebrano 348 krat Nazadnje urejano na 11.maj 2021 - 11:04