Thursday, 02 September 2021 13:24

Kinestetični razred na podružnici Alojza Hohkrauta

Written by

Na Podružnični šoli Alojza Hohkrauta bodo lahko učenci pri pouku stali, se nadzorovano gibali po prostoru in bili deležni najsodobnejših učnih pristopov. Eno izmed učilnic na šoli je namreč Občina Trbovlje prenovila in opremila kot kinestetični razred, ki zasleduje spoznanje, da naj bi bila vzgoja in poučevanje kompatibilna z delovanjem možganov.

S posebno opremo, kot so tudi kinestetične mize, je učencem omogočeno, da se med poukom nadzorovano gibljejo, kar zagotavlja boljše zdravje in znanje. Stoječi položaj in gibanje namreč izboljšujeta spomin in koncentracijo, prav tako se s takšnim učnim pristopom zmanjša moteče vedenje v razredu. Rezultati kažejo, da učenci, ki uporabljajo kinestetične mize, pri pouku bolj sodelujejo in na preizkusih znanja dosegajo boljše rezultate.

Vse to pa so tudi razlogi, zakaj je občina pristopila k ureditvi prve takšne učilnice v občini in verjamemo, da bo med učenci pozitivno sprejeta ter da bodo v njej radi preživljali učne ure. Bi si želeli pokukati v takšno učilnico? Pa dajmo.

Za prenovo se Občini Trbovlje najlepše zahvaljujemo.

Read 144 times Last modified on Thursday, 02 September 2021 23:37

Media