29.maj 2021 - 06:31

Igra je po trbovsko špil, igrati je špilati.... mi smo pa špilčki…

Napisal

Zakaj??? Ja, ker (se) radi igramo...

Tako, še en dokaz, da znamo premagati korono je za nami. Učenci, ki obiskujemo gledališko skupino Špilčki, pod vodstvom učiteljice Alme Knaus, smo v četrtek obiskali Pionirski dom v Ljubljani, kjer smo imeli izpopolnjevanje v improvizacijski igri, v organizaciji Mladega teatra v gibanju. Edina slaba točka dne je bila ta, da ovirozena učiteljica Alma ni šla z nami. Nadomestila sta jo Julija Jerman in Uroš Ritonja, ki pa nam nista delala nikakršnih problemov.

Pred Pionirskim domom v Ljubljani smo poskakali iz avtobusa, pojedli malico, nato pa se je začelo. Prevzela nas je super mentorica Katja in hitro smo začeli slediti njenim napotkom. Vodila nas je od giba do plesa, pokazala še vse tisto kar je vmes, mi pa smo z veseljem srkali njeno znanje. Znala nas je odlično motivirati in do malice smo že “vse” znali. Naučila nas je res veliko novega.

Za malico je dobil vsak pol velike pice, nato pa smo se začeli pripravljati na nastop. Najprej smo določili naslov predstave. Od vseh odštekanih idej, ki smo jih imeli, je zmagala tista najbolj odštekana. Predstavi smo dali naslov Eksotični golob s krivimi nogicami. Pojma nismo imeli kaj nas čaka, naši mentorici pa je bilo takoj vse jasno. Združili smo znanje vseh lekcij, ki smo jih dobili in nastala je super impro predstava. Ker je Katja videla, da obvladamo, nam je pustila precej proste roke pri režiji, kar smo s pridom izkoristili. Da smo res odlični nam je potrdil po nastopu velik aplavz, ki smo ga bili deležni od članov drugih treh skupin, ki so bile raztresene v svojih mehurčkih po različnih koncih v dvorani. Za nagrado smo dobili tudi kostum super junaka in pa veliko diplomo, ki je potrdilo, da smo z odliko opravili.

Prihodnje leto pa ponovimo...

Zagotovo bomo tudi prihodnje leto zraven

Prebrano 1294 krat Nazadnje urejano na 30.maj 2021 - 20:15