16.januar 2022 - 19:58

Radijska oddaja Hudo in naši učenci

Napisal V Bartolj

Pred božično-novoletnimi počitnicami nam je mentorica krožka Alma Knaus z navdušenjem povedala, da so nas povabili na snemanje radijske oddaje Hudo. Res, hudo dobro, ampak oddaja bo potekala v živo. S takšno izkušnjo se do sedaj še nismo srečali.

 

V soboto, 8. 1. 2022, smo bili že pred 7. uro v šoli. Učiteljica Julija nam je razdelila teste za samotestiranje. Rezultati testov so bili pri vseh negativni. Zaviti v bunde in šale smo pohiteli do avtobusa. Odpeljali smo se v Ljubljano. Šofer avtobusa nas je pripeljal skoraj do vhodnih vrat stavbe.
Pohiteli smo v avlo RTV in varnostnik je najprej preveril pogoj PCT. Dobrodošlico nam je izrekel še novinar g. Aleš Ogrin in nas povabil v studio 51 Prvega programa Radia Slovenije.
Vstopili smo in takrat smo res začutili cmok v grlu. Posedli smo se. Med nami so bile steklene pregrade. Vsak je imel pred seboj svoj mikrofon in majhen semafor z lučkami. Prižgana rdeča luč na semaforju pomeni SNEMAMO. Novinar nam je pred snemanjem podal še nekaj navodil. Svetoval nam je, naj se sproščeno pogovarjamo, uporabljamo narečje, naj se med seboj dopolnjujemo.
Povedal nam je, da so naredili meritve poslušanosti njihovih jutranjih oddaj, ki so pokazale, da jih posluša kar okrog 60 tisoč poslušalcev. V tistem trenutku niti ne veš, ali je v redu ali ne, da nam je to zaupal.
Pred snemanjem smo imeli zelo kratko vajo ogrevanja. Novinarja je zanimalo, kaj smo delali v avtobusu. Povedali smo mu, da smo spali, se pogovarjali, poslušali glasbo …
G. Aleš si je nadel slušalke in snemanje se je začelo. Prebral je uvodni tekst in pogovor je stekel. Led je prebila Ajda.
Prvi del snemanja do odmora z glasbo nam je minil zelo hitro. Med glasbenim predahom smo se sprostili in dobili še dodatno motivacijo za naprej. Učiteljice (Alma, Julija, Vlasta) in novinar so nas pohvalili, da nam gre zelo dobro.
V drugem in tretjem delu nam je pogovor že zelo dobro stekel, med seboj smo se dopolnjevali, improvizirali.
Povedali smo, da projekt še ni povsem zaključen. Manjka mu še pika na i. To je računalniška igrica. O njej še nismo želeli spregovoriti, ker je še ovita v tančico skrivnosti. Smo pa predlagali, da pridemo še enkrat v studio in o njej spregovorimo več.
Polni pozitivnih vtisov in občutkov smo odšli na zasluženo malico v McDonalds.

Celotno oddajo lahko poslušate na povezavi.

V oddaji so sodelovali: Sara Muratović, Matic Sivko, Mark Milar, Mark Strgaršek, Matevž Centa, Vasja Bohorč Čede, Ela Rajh, Ajda Glavač, Mia Smrekar, Tita Ranzinger.

 

Prebrano 650 krat Nazadnje urejano na 16.januar 2022 - 20:05