15.maj 2022 - 07:15

Naša šola na TRiiii 2022

Napisal

V torek, 10. 5. 2022, je v Delavskem domu Trbovlje potekala 7. konferenca TRiii. Dogodek organizira Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje, predstavljali pa smo se tudi mi.

Konferenca je namenjena vzpodbujanju inovativnosti v izobraževanju ter njegovem povezovanju z gospodarstvom. Inovativnost učencev in dijakov ter njihovo znanje lahko predstavljata pomemben prispevek k tehnološkemu razvoju, zato jo je pomembno prepoznati že v srednji šoli, dati dijakom možnost sodelovanja z gospodarstvom, z realnim okoljem in vzpodbujati sodelovanje pri iskanju tehnoloških rešitev.

Na konferenci se predstavljajo tudi zasavske osnovne šole. Osnovna šola Trbovlje se konference udeležuje od samega začetka, saj se lahko pohvalimo z različnimi dejavnostmi.

Letos smo predstavljali računalniško igrico, s katero lahko učenci 3. razreda utrjujejo poštevanko in del robotskega tekmovanja FLL Lego. Igrico sta predstavila petošolca avtorja Gal in Nejc, ki sta igrico naredila v okviru Neobveznega izbirnega predmeta Računalništvo. Robotski del so predstavljali Hana, Gašper in Metod - člani ekipe Black Demons, ki se je udeležila tekmovanja First Lego League (wwwfll.si).

Prebrano 588 krat Nazadnje urejano na 15.maj 2022 - 09:14