15.junij 2022 - 08:04

Tudi nas je obiskal TOM

Napisal J. Jerman

… in tako se je tudi na naši šoli, v ponedeljek, 30. 5. 2022, začela kampanja “ Tom potuje, otroke obiskuje”. 


Prišel je nahrbtnik Tom telefona in obiskal oddelke na matični šoli od 4. do 9. razreda. Njegova pot se nadaljuje še na PŠ Alojza Hohkrauta in Dobovec.

Osrednja tema obiska Tomovega nahrbtnika je bila predstavitev delovanja svetovalnega telefona TOM in posredno pomembnost pogovora za dobro duševno zdravje.
Otroke različnih starosti se spodbuja, da se o svojih težavah z nekom pogovorijo – naj bo to sošolec, učitelj, šolska svetovalna delavka ali svetovalni delavec na TOM telefonu.
Otroke in mladostnike želimo spomniti, da nam pogovor lahko pomaga, da se počutimo lažje, se razbremenimo, umirimo in dobimo občutek, da v stiski nismo sami.
S pogovorom problem pogosto postane manjši, bolj obvladljiv, stvari, ki so se prej mogoče zdele nerešljive, postanejo rešljive. Veliko hitreje in lažje najdemo rešitev, bolj jasno vidimo, kaj bi bilo dobro narediti in kako lahko v težki situaciji poskrbimo zase.


Brezplačna telefonska številka TOM (116 111) je dosegljiva vsak dan med 12. in 20. uro, tudi ob nedeljah in praznikih. Kadarkoli jim lahko pišete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali svojo težavo s svetovalnim delavcem delite v spletni klepetalnici na povezavi www.e-tom.si.
Svetovanje je anonimno, zaupno in brezplačno.

Prebrano 439 krat Nazadnje urejano na 15.junij 2022 - 08:08