28.november 2022 - 19:21

Devetošolci sodelujejo v mednarodnem projektu

Napisal U. Jerman

Devetošolci naše šole, ki so se prostovoljno odločili sodelovati v projektu Environment Online (ENO), so se v četrtek, 24. 11. 2022 preko videoklica povezali z vrstniki šole Normaalikoulu secondary school iz Finske. 

ENO – je globalna mreža šol in skupnosti za trajnostni razvoj. Njeno omrežje je aktivno v več kot 100 državah, dejavnosti pa podpirajo učenje, ki temelji na dejanjih. Šole svoje ENO akcije delijo na spletu. Naša šola je v preteklosti že sodelovala v akciji ENO - sajenja dreves.
Kot že omenjeno, so se učenci povezali z vrstniki s Finske. Pogovor je potekal seveda v angleškem jeziku, učenci pa so se dotaknili naslednjih tem:
Položaj žensk in enakost med spoloma v svetu, Ekonomska neenakost, Moč in njene posledice, Zelena energija ter Klimatske spremembe.
Naše učence je seveda zanimalo tudi njihovo življenje, kako poteka šola na Finskem, beseda je nanesla tudi na poklice, ki bi jih v prihodnosti želeli opravljati. Vsekakor je bila izkušnja zanimiva, zato se nameravamo ponovno srečati preko Zoom-a spomladi.

Prebrano 455 krat Nazadnje urejano na 28.november 2022 - 19:26