25.januar 2023 - 20:35

Matematični vikend

Napisal

Matematični vikend (od petka, 20. 1. 2023, do nedelje, 22. 1. 2023) je obiskalo osem učencev 6. razreda, enajst učencev 7. razreda in štirje učenci 8. razreda.

Prvi dan

V petek ob 16. uri so nas starši pripeljali pred CŠOD Prvine. Ko smo se v garderobi slekli in preobuli v copate, smo odnesli svoje stvari v sobe. Najprej smo imeli sestanek o tem, kako bo potekal naš vikend, potem pa smo šli v svoje sobe in razpakirali. Sledila je večerja, po njej pa nočno kepanje.  Večer smo končali s prvo matematično delavnico. Prva skupina je reševala miselne naloge, druga skupina pa je izdelovala poliedre. Končali smo ob pol desetih in se nato utrujeni odpravili v sobe, se uredili in šli takoj spat … No, če verjamete … ? 

Drugi dan

Zjutraj smo se prebudili, pozajtrkovali in se odpravili sankat na bližnje smučišče. Ker je močno pihal veter, smo se premraženi vrnili v dom, kjer sta nas čakala topel čaj in malica. Na vrsti je bila druga matematična delavnica. Druga skupina je reševala miselne naloge, prva skupina pa je izdelovala poliedre. Sledilo je kosilo, po njem pa igre na snegu, ki so nas še močneje povezale (team building). Razdelili smo se v dve ekipi in začeli s tekmovanjem. Igre so pripomogle k temu, da smo stkali nove in še močnejše prijateljske vezi. Sledili sta tretja in četrta delavnica, na katerih smo reševali matematične naloge in zbirali podatke o barvi las, številu bratov in sester … ter zbrane podatke predstavili z grafikoni in preglednicami na plakatu. Da smo lažje opravili vse naloge, je bila med delavnicama večerja. Ko smo z delavnicama končali, smo imeli »večerno drušno« z zanimivimi igrami. Odpravili smo se v sobe, malo poklepetali ? in šli spat. 

Tretji dan

Tudi v nedeljo zjutraj smo najprej pozajtrkovali, potem pa smo spakirali in pospravili sobe. Zadnja delavnica, Kahoot, je določila zmagovalca matematičnega vikenda, saj smo tri dni z nalogami zbirali smeške. Največ smeškov je zbral Nejc Sirše in si tako prislužil veliko milko in votlo rubikovo kocko. Učiteljici pa nista nagradili le njega. Čisto vsi smo dobili ravnila in čokolade, ki smo jih pojedli po malici, nato pa smo se odpravili na Čemšeniško planino. Ker je bila pot zasnežena, smo hodili približno 50 minut. Ko smo prispeli, smo presenečeni zagledali kupe snega. Nekaj smo popili in pojedli, se šli slikat in odhiteli nazaj v dom. Ker je bil med nami slavljenec, mu je kuharica spekla kremne rezine, da smo lahko vsaj malo obeležili njegov rojstni dan. Po kosilu so nas pred CŠOD-jem pričakali starši. Naš matematični vikend se je končal. Imeli smo se enkratno in komaj čakamo, da šola organizira še kakšnega.

Prebrano 727 krat Nazadnje urejano na 25.januar 2023 - 20:49