Natisni to stran
16.maj 2023 - 21:12

Starejši mlajšim - pravljični petek

Napisal J. Jerman

V znamenju medsebojnega sodelovanja so učenci osmega razreda prvošolcem in drugošolcem brali knjigi Slonom vstop prepovedan in Otoček.

Zgodbica spodbuja otroke, starejše in mlajše, k sodelovanju in prepoznavanju vrednosti prijateljstva in slehernega posameznika.

,,Ko sva s prijateljem prišla v 1. a s knjigo, so naju prvošolčki navdušeno gledali, med branjem pa so me z zanimanjem poslušali. Po prebrani knjigi so sledila vprašanja. Učenci so razumeli zgodbico tako, da je prijateljem v stiski treba pomagati. Povedali so, da to tudi počnejo. Knjiga se mi zdi zanimiva tudi za višje razrede, ker sporoča, da se prijatelji morajo imeti radi in si pomagati.”

Armin, 8. razred

,,Knjiga mi je bila všeč, govorila je o prijateljstvu in o medsebojni pomoči. Prvošolcem je bila zgodba zelo zanimiva. Govori o fantu in njegovemu prijatelju slonu. Želela sta obiskati živalski klub, ampak tam nista bila sprejeta. Zato sta sama ustanovili svoj klub za živali, kjer so bili dobrodošli vsi. Učenci so se radi pogovarjali ter dajali svoje predloge in primere, kako si tudi sami želijo veliko prijateljev, ki bi opazili, da so v stiski in bi jim pomagali.”

Erazem, 8. razred

,,Učencem 2. razreda sem prebral knjigo z naslovom Otoček. Meni je bilo zelo všeč, učiteljici pa tudi. Mislim, da je bilo všeč tudi učencem, saj so zbrano poslušali. Opazil sem tudi, da so zelo radi sodelovali. Po prebrani knjigi so na moja vprašanja odlično odgovarjali. Povabili so me, naj še kdaj pridem.“

Jaka, 8. razred

Prebrano 314 krat Nazadnje urejano na 17.maj 2023 - 08:35

Povezani prispevki

Galerija slik