Natisni to stran
25.maj 2023 - 20:12

Predavanje o Osamosvojitvi Slovenije

Napisal A. Stopar

Danes smo na šoli gostili izjemno zanimivo predavanje, ki smo ga organizirali v sodelovanju z Združenjem veteranov vojne za Slovenijo, območne enote Zasavje. Predavala sta nam veterana gospod Božo Majcen in gospod Iztok Bastič na temo Osamosvojitve Slovenije.

Na predavanju smo imeli priložnost prisluhniti izjemnim zgodbam in izkušnjam predavateljev, ki sta nam s svojimi pripovedmi približala pomembne dogodke iz obdobja osamosvajanja Slovenije ter vojne, ki je sledila. Skozi njune oči smo spoznali pogum, vztrajnost in enotnost, ki so zaznamovali ta ključni trenutek v naši zgodovini.

Predavanje je bilo še posebej izjemno zaradi avtentičnih zgodovinskih virov, ki sta nam jih pokazala. Imeli smo priložnost videti in se dotakniti onesposobljene vojaške opreme, ki je bila v uporabi v tistem času. To nam je omogočilo boljše razumevanje pogojev, v katerih so se naši veterani predano borili za svobodo in samostojnost Slovenije.

Dogodek je bil izjemno poučen in navdihujoč. Predavanje je okrepilo našo zavest o pomenu svobode, enotnosti in spoštovanju v naši družbi. Hkrati nas je spodbudilo k razmišljanju o naši odgovornosti za ohranjanje teh vrednot tudi v prihodnosti.

Zahvaljujemo se obema za njuno dragoceno prisotnost in deljenje njunih izkušenj z nami. Prav tako se zahvaljujemo Združenju veteranov vojne za Slovenijo, območni enoti Zasavje, da smo z njihovo pomočjo lahko za organizirali tako pomemben dogodek.

Naše znanje in razumevanje lastne zgodovine sta obogatila, zato verjamemo, da bomo kot posamezniki in kot skupnost lažje znali ceniti dosežke in žrtve, ki so pripeljale do naše neodvisnosti.

Hvala vsem devetošolcem za izkazan interes in aktivno sodelovanje na dogodku.

Prebrano 328 krat Nazadnje urejano na 25.maj 2023 - 20:19

Galerija slik