MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PON |
1.Mlečni kruh -G, L 2.mlečni namaz -L, O (lešniki), S 3.mleko -L pomaranča |
1.Zdrobova juha -G, J, Z 2.makaronovo meso -G, J 3.solata (zelena z jajco, brokoli) -J 100% višnjev sirup 4.stoletni pirin kruh -G, S, SE |
1.Stoletni pirin kruh -G, S, SE salama 2.sir -L rdeča redkev voda |
TOR |
1.Lepinja -G, S puranja prsa kisle kumarice zelišćni čaj |
1.Mesno zelenjavna enolončnica -G, J, Z 2.mešan zavitek -G, L, S 100% razredčen pomarančni sok 3.krompirjev kruh -G |
1.Ladjica s sadjem -G, L, J 100% sok |
SRE |
1.Orehov rogljič -G, L, J, O (orehi), S suhe jagode 100% sok pomaranča |
1.Goveji golaž -G 2.polenta z žajblom -L solata (zelje s krompirjem, fižol) grozdje voda 3.pol beli kruh -G |
1.Koruzni kornšpitz -G, L 2.navadni jogurt -L hruška |
ČET |
1.Polnozrnata kraljeva štručka -G, L, J, S, SE jabolko voda |
1.Ohrovtova juha -G, L, Z 2.ocvrti piščančji medaljoni -G, J 3.testeninska solata -G, L, J, GS voda z limono 4.koruzni kruh -G
|
1.Ajdov rogljič z orehi -G, O (orehi) 100% sok |
PET |
1.Pletenka -G, L, S 2.skuta s podloženim sadjem -L |
1.Piščančji polpeti -G, L 2.pretlačen krompir -L solata (rdeča pesa, paradižnik) kivi 100% sirup jagoda 3.črn kranjski kruh -G, S |
1.Črn kruh -G, S 2.piščančja pašteta -L, S korenje voda |
Alergeni:
G – gluten, J – jajca, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z - zelena, ŽD - žveplov dioksid
Šolska shema: četrtek: PARADIŽNIK
Sestavila: Rosana Vozel-organizator šolske prehrane in Edi Štrumbelj- vodja kuhinje.
Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.