Jedilnik za 13.3.2023 - 17.3.2023
MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PON |
1.Bavarsko pecivo-G, L hruška voda |
1.Ocvrti piščančji file-G, J 2.pražen krompir s testeninami-G, J 3.solata (zelje s fižolom, paradižnik z mozarelo)-L voda 4.pisan kruh-G |
1.Pisan kruh-G sir brez laktoze sveža paprika 100% sok |
TOR |
1.Pizza-G, L, S 100% sok jabolko |
1.Jota s suhim mesom (svinjina)-G 2.sadna torta-G, L, J, S sadni smuti 3.kruh s krompirjem-G |
1.Ladjica s sadjem-G, L, J voda |
SRE |
1.Mlečni kruh-G, L 2.maslo-L marmelada 100% sok jabolko-breskev |
1.Puran v sirovi omaki-G, L, 2.ocvrtki-G, L, J, ŽD solata (rdeča pesa, zelena s koruzo), jagode 3.stoletni pirin kruh-G, S, SE |
1.Makovka-G, L, S 2.skuta s podloženim sadjem-L |
ČET |
1.Koruzni sonček-G, L pomaranča planinski čaj |
1.Špinača-G, L 2.pire krompir-L 3.jajca-J 4.sladoled-L 5.pol beli kruh-G |
1.Kraljeva štručka-G, L, J jabolko 100% sok |
PET |
1.Skutina blazinica-G, L, J 2.sadno mlečni napitek-L |
1.Pleskavica (govedina, svinjina) džuveč riž solata (radič s krompirjem, brokoli) voda z limono 1.črn kruh-G |
1.Črn kruh-G 2.ribji namaz-L, Z, S, R paradižnik voda |
Alergeni:
G – gluten, J – jajca, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z - zelena, ŽD - žveplov dioksid
Sestavila: Rosana Vozel-organizator šolske prehrane in Edi Štrumbelj- vodja kuhinje.
Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.