S strpnim medsebojnim povezovanjem gradimo vedoželjnega in odgovornega mladostnika.

Šolska svetovalna služba

Za vami so prvi dnevi učenja na daljavo. Po anketi sodeč, nekaterim tak način dela zelo ustreza, drugim malo manj.

Bolj naporno je tistim staršem, ki tudi sami delate od doma, imate morda samo en računalnik in več šoloobveznih otrok. Morda vaši otroci potrebujejo več pomoči pri delu in učenju ali pa znajo in zmorejo, pa nimajo prave motivacije. Zaradi tega ste morda oboji v teh dneh bolj napeti, ker se napetost enih prenaša na druge. Otrokom je težko razložiti, da tega ni mogoče reševati s toliko objemanja in stiskanja kot običajno. Zaradi možnosti okužbe morate starši tolažiti bolj verbalno in na distanci. Razložiti jim morate, zakaj ne morejo biti pri babicah in dedkih, čeprav  ta ukrep prizadene tako otroke kot stare starše. Pomembno je tudi, da vaši otroci razumejo, da to niso počitnice, ampak le spremenjen način dela. Starši skupaj z otrokom ugotovite, kaj bi rad počel, pa prej ni bilo časa. Gotovo je zdaj več časa za pogovor, za knjige, igrače, risanke in filme, za stik s sošolci preko sodobnih oblik komuniciranja. Če pa je le mogoče, naj vaši otroci pomemben del dneva preživijo tudi na prostem, vendar ne v stiku z drugimi otroki.

Na povezavi https://zastarse.si/otroci/sola/kako-izgleda-pri-nas-solanje-doma/  si lahko preberete izkušnje staršev v tej “korona situaciji” in najdete nekaj sprostitvenih tehnik za domačo uporabo.

 

Lepo vas pozdravljamo z željo, da ostanete zdravi in se res kmalu vidimo v šoli. 

Pedagoginja Lili Pajer,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Psihologinja Irena Roglič, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Socialna delavka Julija Jerman, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Last modified onThursday, 26 March 2020 23:47
Login to post comments