S strpnim medsebojnim povezovanjem gradimo vedoželjnega in odgovornega mladostnika.

Items filtered by date: May 2019

Projekt Varno v šolo

V petek smo na PŠ Alojza Hohkrauta organizirali delavnico o varnosti v prometu. 1., 2. in 3. razredi smo se vozili z avtomobilčki po poligonu, kjer so bili postavljeni prometni znaki in pravi semafor. Tako smo utrdili svoje znanje iz prometa. Bilo je zanimivo.

Read more...

Prvošolci po bralna priznanja

V četrtek, 16. maja, smo  učenci 1.c PŠ Alojza Hohkrauta obiskali KTS. V pravljični sobi nam je Tonček Knjigoljub razdelil bralna priznanja za uspešno opravljeno bralno značko in nam prebral zanimivo pravljico o kraljični. Obljubili smo mu, da bomo še naprej radi prebirali knjige.

Read more...

Varno v šolo

V petek smo se učenci podaljšanega bivanja udeležili delavnice o varnosti v prometu, ki jo je organiziralo društvo Sobivanje.

Read more...

Parada učenja

Vsak drobec znanja, ki ga učenec pridobi sam – vsak problem, ki ga sam reši – postane mnogo bolj njegov, kot bi bil sicer. Dejavnost uma, ki je spodbudila učenčev uspeh, koncentracija misli, potrebnih zanj, in vznemirjenje, ki sledi zmagoslavju, prispevajo k temu, da se dejstva vtisnejo v spomin, kot se ne bi mogla nobena informacija, ki jo je slišal od učitelja ali prebral v učbeniku  [Herbert Spencer].

 

Naši učenci in njihovi mentorji se zgornjega reka še kako zavedajo, zato je bila njihova predstavitev na Paradi učenja odlična. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed