26.marec 2020 - 23:31

Spoštovani starši in skrbniki!

Napisal OŠ Trbovlje

Za vse nas sta bila prejšnji teden in ta teden velik preizkus ter izziv. Pravzaprav čez noč smo morali vzpostaviti sistem izobraževanja na daljavo, ki bi bil najboljši mogoč za izvajalce – učitelje ter uporabnike – učence in starše. 

Za nami je prvi teden tovrstnega vzgojno-izobraževalnega procesa. Glede na razmere pričakujemo, da se bomo tako učili še nekaj časa, zato smo veseli vašega odziva na anketo. Radi bi dobili povratno informacijo čim več staršev, skrbnikov in učencev, saj bomo le tako lahko svoje delo ter pripravo gradiv še izboljšali. Podali ste mnenja, predloge, pripombe, komentarje in pohvale.

Poudarjam, da smo pri pripravi gradiv upoštevali razvojno stopnjo in starost učencev, njihovo predznanje uporabe informacijske tehnologije, zmožnost ter možnost njene uporabe. Navedli ste kar nekaj predlogov, kako bi učenje lahko še izboljšali, zavedati pa se moramo tudi nekaterih omejitev (opremljenost s tehnologijo, znanje o njeni uporabi, dostopnost do medmrežja …). Tudi številni učitelji se srečujejo s področjem in z načinom dela, kar jim ni najbolj znano in domače. Se pa izjemno trudijo in so za povratno informacijo učencem in staršem na voljo dejansko ves dan. Mogoče se bo kdo opogumil in pripravil posnetek z razlago nove snovi, gradivu dodal kak posnetek več in ga naredil zanimivejšega, se mogoče lotil priprave spletne učilnice.

Zavedamo se, da ste tudi starši zaposleni in morate opravljati svoje delovne obveznosti, da bi želeli optimizirati svoj čas, da marsikdo pri razlagi ne more in ne zna pomagati svojemu otroku, zato je še pomembnejše, da spremljate spletno stran šole, delo otroka, njegovo razumevanje posameznih vsebin in napredek. Otroci zdaj še bolj kot kdaj koli prej potrebujejo vašo pomoč in spodbudo.

 

Hvala za vse pozitivne besede, ki ste nam jih posredovali.

 

Ostanite zdravi.

Kolektiv OŠ Trbovlje in ravnateljica Petra Čede

Prebrano 2044 krat Nazadnje urejano na 26.marec 2020 - 23:52