09.april 2024 - 17:01

Varnostno obvestilo

Napisal

Spoštovani starši, skrbniki,

s strani Policijske postaje Trbovlje in Ministrstva za vzgojo in izobraževanje smo bili obveščeni, da je bila na spletu podana grožnja s strelskim napadom v šoli na področju Slovenije.

Za varnost naših učencev, vaših otrok, lahko največ naredimo skupaj; da jim prisluhnemo, da jih slišimo in da opazimo, kadar nam s spremenjenim vedenjem sporočajo stisko.

Naši učitelji oz. sodelavci vedo, kako je potrebno ravnati v primeru nenadnih stisk, z učenci pa se bomo pogovarjali tudi o nedavnih varnostnih opozorilih. Na šoli bomo storili vse, kar je v naši moči, da se bodo otroci počutili varno. Kot vedno bomo izvajali dežurstva na hodnikih, pred in v okolici šole.  V okolici šole se bo pojavljala policijska patrulja. Za obisk k učiteljem ali drugim strokovnim delavcem šole se, tako kot do sedaj, prej napovejte.

Prosimo vas, da se tudi vi s svojimi otroki pogovorite v zaupnem tonu, predvsem pa na način, da ne boste dodatno krepili njihovih stisk, da vam bodo zaupali in se čutili varne in ljubljene v zavetju družine. To prepreči marsikatero stisko otroka.

Predvsem pa vas danes vljudno vabimo na brezplačno predavanje o medvrstniškem in spletnem nasilju dr. Leonide Zalokar, priznane strokovnjakinje za mladinsko psihologijo,  ki ga ob 18. uri organizira Občina Trbovlje v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje. 

 

Strokovni delavci trboveljskih osnovnih šol.

Prebrano 344 krat Nazadnje urejano na 09.april 2024 - 17:05
Več iz te kategorije: « Spremenimo svet - muzikal