21.september 2021 - 18:59

Obisk Srednje šole Zagorje

Napisal U. Jerman

Devetošolci smo bili povabljeni na obisk Srednje šole Zagorje.

Šola je imela teden odprtih vrat. Že v avtobusu na poti do Zagorja so nam pripravili sladko presenečenje. Ko smo prispeli do šole, smo se razdelili v skupine in si ogledali številne delavnice. Pri prvi delavnici so nam dijaki Zdravstvene šole prikazali, kako se meri tlak, kako se rokuje z dojenčkom, merili so nam krvni sladkor in nas naučili, kako se bolniku (lutki) injicira inzulin v podkožje.
V drugi delavnici smo se srečali z osnovami prve pomoči. Prikazali so nam, kako poškodovanca pravilno namestimo na nosila. Izvedeli smo, na kaj moramo pri tem paziti, da se pacient še huje ne poškoduje. Mark je bil naš pacient, mi pa smo se ob tem zelo zabavali. No, pa Mark tudi seveda.
Nato smo se preizkusili v kvizu poznavanja osebnih financ. Skupine smo nalogo vzele resno in bile zelo tekmovalne. Največ znanja so pokazala dekleta, ki so prejela priznanje za znanje.
In na koncu še en posladek. Gastronomski tehniki so nam pripravili strnjenko s flambiranim sadjem, čokoladni kolaček in na koncu še sladoled oziroma sadni sorbet pripravljen iz sadnega soka in sadnega sirupa s pomočjo tekočega dušika.
Obisk šole nam je bil zelo všeč in nam bo še dolgo ostal v spominu. Nekaterim pa bo mogoče v pomoč pri odločitvi, kam naprej po končani osnovni šoli.

Prebrano 688 krat Nazadnje urejano na 21.september 2021 - 19:03