27.september 2021 - 17:30

Tajdina nagrajena fotografija

Napisal K. Mali Potisek

Učenka naše šole, Tajda Medvešek, je nagrajenka natečaja za otroško likovno in literarno delo ter fotografijo. 

Kljub izrednim ukrepom, ki so veljali zaradi epidemije koronavirusa, so v Mestni občini Slovenj Gradec konec aprila leta 2020 objavili natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo, ki ga kot mesto Glasnik miru razpisujejo v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti. Da bi učence privabili s fotografskim aparatom v naravo, za slikarsko platno ali k pisanju izvirnega prispevka …

Razpisane so bile tri teme: rastlinski svet (ob mednarodnem letu zdravja rastlin), glasba nas povezuje (ob 160. letnici rojstva skladatelja Huga Wolfa) in gora nad nami (ob 100. obletnici rojstva slikarja Karla Pečka).

Na natečaj je svoje poglede na rastlinski svet poslala Tajda Medvešek, ki je bila takrat četrtošolka. Včeraj se je razveselila novice, da je njena fotografija z naslovom Slovo po mnenju strokovne komisije med najboljšimi, kar je izvrsten uspeh.

Razstava je od 17. 9. do 3. 10. 2020 na ogled v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, prireditev pa je žal odpovedana. Tajdino nagrajeno fotografijo si lahko ogledate tudi spodaj v galeriji.

Bravo, Tajda! Čestitamo! :D

Prebrano 662 krat Nazadnje urejano na 28.september 2021 - 20:34