12.november 2021 - 18:03

Obvestilo o novem odloku

Napisal

Spoštovani starši!

Na šoli se zavedamo resnosti zdravstvenega položaja v državi, a hkrati razumemo tudi stisko vas in vaših otrok. Želimo si, da bi naši odnosi tudi v teh zelo zahtevnih časih temeljili na zaupanju.

Še naprej si bomo prizadevali za varno in spodbudno učno okolje z željo, da šole ostanejo odprte in da se otroci izobražujejo tam, kjer lahko znanje in veščine razvijajo ter krepijo najbolj kakovostno – v učilnicah pod skrbnim mentorstvom učiteljev in v sodelovanju z drugimi zaposlenimi.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).  V zvezi s tem s strani MIZŠ nismo prejeli še nobenih navodil, vam pa sporočamo, da je v odloku zapisano, da bo samotestiranje za vse učence obvezno, in sicer v šoli, pod nadzorom učitelja od srede, 17. 11. 2021, naprej. 

Učenci, katerih starši ne bodo podpisali soglasja (dobili ga bodo pri pouku) za samotestiranje v šoli, bodo pouk spremljali na daljavo od doma, ki ga bomo organizirali po svojih najboljših močeh. Vsa nadaljnja navodila boste prejeli naknadno, ko bomo od pristojnega ministrstva dobili verodostojne informacije.

Vabimo vas, da si na naši spletni strani preberete tudi Izjavo za javnost Zveze ravnateljev in pomočnikov ravnateljev.

V tem trenutku si želimo razumevanja, strpnosti in spoštovanja, kajti položaj, v katerem smo se znašli, ni prijazen do nikogar.

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi zmogli.

Kolektiv OŠ Trbovlje

 

Prebrano 671 krat Nazadnje urejano na 16.november 2021 - 20:21