23.junij 2023 - 10:18

Sádi in skrbi za mir

Napisal

Naša šola se je spet pridružila mednarodni akciji ENO TREE, katere cilj je posaditi drevo za podnebje in mir ter zanj tudi skrbeti.

Akciji so se pridružile šole in organizacije iz več kot 60 držav po vsem svetu. Tokrat se je kampanja imenovala “Sadi in skrbi za mir” in je potekala med 22. 4. in 5. 6. 2023. Drevo miru nam je podarila Občina Trbovlje, katere predstavniki so skupaj z nami 1. junija (ob občinskem prazniku) posadili oreh. Ob sajenju so predstavnikom občine in vodstvu šole zapeli učenci pevskega zbora, ravnateljica pa je slovesen dogodek sklenila z izbranimi besedami.

Naše sporočilo ob sajenju drevesa ni le dejanje, s katerim skrbimo za naravo ter varstvo podnebja in okolja; tokrat je naše sporočilo namenjeno miru. Svet ga potrebuje bolj kot kdaj koli. Ta oreh je za nas simbol, ki v prvi vrsti opominja na pomen narave in varovanja okolja, simbolizira pa sodelovanje ljudi po vsem svetu. Poleg tega nas spomni, da moramo negovati svoje odnose tako, kot moramo negovati drevo, da lahko zraste.

Naj tudi naš oreh raste skupaj z drevesi miru po vsem svetu in prispeva k skupni boljši prihodnosti.

Prebrano 667 krat Nazadnje urejano na 23.junij 2023 - 10:22