04.oktober 2021 - 19:54

Le kdo je Eva?

Napisal V. Bartolj

Aktivnosti z našim dokumentarnim filmom Prometejeva učna pot so se ta teden uspešno nadaljevale.

Naj vam le malce namignemo, kaj je rdeča nit dokumentarca.

Nastopajoči nam prikažejo delo učencev OŠ Trbovlje, ki so se z vso vnemo lotili šolskega projekta z naslovom Kumaratšaft in tehnološki razvoj. Pri delu jih preko mobilnika vodi aplikacija EVA. Z njeno pomočjo si pogledajo in raziščejo zgodovino Trbovelj in jo povežejo s sedanjostjo.

V torek prejšnji teden smo se po kosilu, v spremstvu učitelja Ervina Mlakarja in učiteljic Julije Jerman in Alme Knaus, peš odpravili v Katapult. Tam nas je že nestrpno čakala Metka Dolanc, ki je imela že vse pripravljeno za snemanje. V virtualni svet pa so nas popeljali dr. Maša Jazbec, Tanja Hančič in Žan Rajšek. Od navdušenja skoraj nismo zaprli ust, ko nas je pozdravila robotka EVA. Takrat smo spoznali, da nam je ves čas pomagala in nas usmerjala.

Naslednji dan, v sredo popoldne, pa smo prišli v šolo, saj smo imeli v šolski knjižnici še zvočno snemanje z Metko Dolanc.

Zadnji teden v septembru je bil za nas deloven, ustvarjalen in vsi komaj čakamo, da bo dokumentarec ugledal luč sveta. A do tam je še kar veliko dela.

Učenci, ki sodelujejo pri projektu, so:

Mark Milar, Aljaž Dimec, Mark Strgaršek, Žiga Knez, Maj Sevnik, Ajda Glavač, Tita Ranzinger, Mia Smrekar, Ela Rajh, Sara Muratovič, Vasja Čede Bohorč, Matic Sivko.

Prebrano 585 krat Nazadnje urejano na 05.oktober 2021 - 12:47