16.junij 2024 - 15:12

Z veterani v Pivki

Napisal A. Stopar

V torek, 11. 6. 2024, smo se devetošolci z veteranoma vojne za Slovenijo, predstavnikoma ZVVS območne enote Zasavje, gospodoma Iztokom Bastičem in Romanom Kosom, podali na izlet v Park vojaške zgodovine v Pivki. 

Dogodek, zdaj že tradicionalen, poln zgodovinskih zanimivosti in neprecenljivih trenutkov, je bil čudovita priložnost za spoznavanje pomembnih mejnikov naše narodne zgodovine. Obiskali smo različne razstave, kjer smo si lahko ogledali bogato zbirko vojaške opreme, vozil, tankov in letal. Veterana sta z nami delila svoje osebne izkušnje in zgodbe iz časov osamosvojitve, kar je še dodatno obogatilo naše razumevanje teh pomembnih zgodovinskih dogodkov. Poleg zanimivih razstav je ta dan ponujal priložnost za druženje in izmenjavo mnenj ter izkušenj, kar ga je naredilo še bolj posebnega. Zaradi tega obiska se še bolj zavedamo pomena veteranskega dela in njihovega prispevka k samostojnosti naše države.

Dragi veterani! Hvala za vse! Za organizacijo, prevoz, vstopnino, kosilo in vaš dragoceni čas. Obenem se zahvaljujemo tudi osebju Parka vojaške zgodovine za prijazen sprejem.

9. a, 9. b, 9. c in razredniki

Prebrano 162 krat Nazadnje urejano na 17.junij 2024 - 23:34

Galerija slik