02.december 2021 - 12:24

Šestošolci in petošolci poskrbijo za zimsko okrasitev

Napisal K. Mali Potisek

V četrtek, 2. decembra, smo peti in šesti razredi v okviru tehniškega dne ustvarjali okraske in tako poskrbeli za okrasitev oken naše šole z zimskim motivom.

Za osnovo je poskrbela učiteljica likovne umetnosti, ki je ustvarila šablone, iz katerih je nastala celotna slika. Najprej smo izrezovali različne dele in sličice ter jih nato zložili in zlepili skupaj. Sestavili smo prelepo zimsko idilo, dečka in deklico v zimskih oblačilih, ki se držita za roke in uživata v zasneženi okolici. Vsak oddelek je delal v svojem mehurčku, pri tem pa so nas usmerjale razredničarke in učitelji, ki so bili z nami. Ko smo bili gotovi, smo okrasili vsak svoj razred in skupne prostore na šoli, do sredine naslednjega tedna pa bodo tudi drugi oddelki sestavili vsak svojo sliko in z njo polepšali okno svoje učilnice.

Bili smo zelooooooo pridni, dela je bilo namreč ogromno, saj je naša šola velika in okrasiti je potrebno veliko število oken. Potrudili smo se vsak po svojih najboljših močeh. Bili smo učinkoviti in delo opravili odlično ter dovolj hitro, naše šolsko dopoldne pa je potekalo v delovnem a sproščenem vzdušju. Med ustvarjanjem smo poslušali glasbo in se pogovarjali, tehniški dan pa smo zaključili z igranjem družabnih iger.

Vabljeni k ogledu utrinkov našega dne v priloženi galeriji slik in videu.

 

Prebrano 697 krat Nazadnje urejano na 02.december 2021 - 18:46

Mediji