Jedilnik za 4.9.2023 - 8.9.2023
MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PON |
bio kamutov kruh – G sirni namaz z zelišči – L |
goveji golaž – G polenta z žajbljem – L solata (zelje s krompirjem, cvetača) bio kamutov kruh – G |
bio osje gnezdo – G mleko – L sliva |
TOR |
koruzni kruh – G piščančja šunkarica – J, GS paradižnik, voda z limono |
puranji zrezek v naravni omaki – G, L riž z zelenjavo – Z solata (zelena, motovilec, fižol) 100 % borovničev sirup z vodo koruzni kruh – G, S |
čokoladna blazinica – G, L, J, S marelica 100% sok |
SRE |
ajdova žemlja – G grški jogurt z medom – L sveža figa |
polnjena paprik – G, J slan krompir – L lubenica voda polbeli kruh – G |
polbeli kruh – G salama sir – L rdeča redkev voda |
ČET |
ržen kruh – G, S tunin namaz – L, S, Z, R jabolko voda |
piščančja obara – G, L, J, Z čokoladni puding s smetano – L 100 % ananasov sok z vodo rženi kruh – G, S |
vanilijev navihanček – G, L, J breskev 100% sok |
PET |
mlečni riž – G, L, J banana |
dušena govedina po lovsko – G, L, Z, GS kruhov cmok – G, L, J, Z solata (rdeča pesa, radič s fižolom) voda z limono kruh: hribovc–G, L, S |
pica (šunka in sir) – G, L, S voda |
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid
Sestavila: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Edi Štrumbelj, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do sprememb.