Jedilnik za 13.11.2023 - 17.11.2023
MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PON |
orehov rogljič−G, L, J, S, O (orehi) mleko−L suhe fige |
čufti v paradižnikovi omaki (govedina, svinjina)−G, J pire krompir−L zelena solata z jajci in s fižolom−J voda pirin kruh−G |
pirin kruh−G salama kislo zelje voda |
TOR |
koruzni kruh−G domači sardelni namaz−L, R paradižnik pomarančni sirup brez dodanega sladkorja |
puranji zrezek v zelenjavni omaki−G, L, Z široki rezanci−G, J radič s krompirjem in paradižnikom grozdje voda koruzni kruh−G |
ladjica s sadjem−G, L, J voda |
SRE |
biobuhtelj−G, L, J sadni čaj |
piščančji ražnjiči džuveč riž zelje s krompirjem in brstičnim ohrovtom voda bio kamutov kruh−G |
bio kamutov kruh−G piščančja pašteta brez konzervansov−L, Z sveža paprika voda |
ČET |
vaniljev navihanček−G, L, J multi-vitaminski sok brez dodanega sladkorja |
svinjska pečenka−G pražen krompir s testeninami−G, J rdeča pesa in paradižnik kivi voda z limono ovseni kruh−G |
mlečni rogljič−G sadni jogurt−L |
PET |
sadno-žitna rezina−G, L, S jabolčni sok brez dodanega sladkorja Tradicionalni slovenski zajtrk: črn kruh, maslo, med, mleko, jabolko |
ješprenj z govejim mesom−G, Z čokoladni mufin−G, L, J, S pomarančni sok brez dodanega sladkorja, razredčen z vodo kruh hribovc−G, L, S |
keksi−G, L puding−L |
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid
Sestavila: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Edi Štrumbelj, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do sprememb.