Jedilnik za 22.4.2024 - 26.4.2024
MALICA |
KOSILO |
POP. MALICA | |
---|---|---|---|
PON |
bio pšenično pecivo z lanom−G jabolčni sirup brez dodanega sladkorja jabolčni krhlji |
svinjska pečenka pretlačen krompir−L zelje s fižolm in rdečo peso grozdje voda ržen kruh−G |
koruzna žemlja−G, L suha salama (govedina, svinjina) sveža paprika |
TOR |
ovseni kruh−G maslo−L med mleko−L |
goveji golaž−G polenta−L zelena solata z rukolo in s čičeriko voda z limono stoletni kruh−G, S, SE |
jabolčno rešeto−G, L, J voda |
SRE |
polnozrnata žemlja−G,S, SE kuhan pršut sveža paprika sir−L voda |
cvetačna juha s koglicami−G, L, J, Z rižota z beluši−L, Z rdeča pesa in fižol v solati sladoled−L polbel kruh−G |
skuta−L banana |
ČET |
mesni burek−G, L, J, S, sok brez dodanega sladkorja ŠS−suhe marelice |
mesno-zelenjavna enolončnica (piščanec)−G, L, J, Z mlečna rezina−G, L, J jagode voda pisan kruh−G |
makovka−G, L, S sok brez dodanega sladkorja |
PET |
domač črn kruh−G ribji namaz−L, S, Z, R paradižnik čaj |
puran v naravni omaki−G skutini štruklji−G, L, J zelena solata s paradižnikom in z brokolijem voda pirin kruh−G |
presta s sezamom−G, SE sadje voda |
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid
Ta teden skrbijo:
- za malico in popoldansko malico Petra in Anka
- za pripravo mesa Edi in Jasmina
- za priloge in solate Andreja in Sergeja,
- za pripravo juh-po dogovoru
- za diete Natalija Jazbinšek
Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do sprememb.