Jedilnik za 30.9.2024 - 4.10.2024

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON

ekološka skuta s podloženim sadjem–L

mlečni rogljič–G, L, S

široki rezanci z morskimi sadeži–G, L, J, Z, R

rdeča pesa in zelena solata s čičeriko

voda

kruh z družmi–G

kruh z drožmi–G

sirni namaz–L

rdeča redkev

voda

TOR

pirin kruh–G

sardele–R

češnjev paradižnik

šipkov čaj z medenko

špinača–G, L

pire krompir–L

jajce–J

mandarina

voda

pirin kruh–G

vanilijev navihanček–G, L, J, S

mleko–L

SRE

bio kamutov kruh z ajdo–G

puranja prsa

kisla paprika

bezgov sirup brez dodanega sladkorja

puranji zrezek po kitajsko–G, S, Z

polnozrnati kukus–G

zelje s fižolom in z brokolijem

voda

bio kamutov kruh z ajdo–G

temna sirova štručka–G, L

hruška

voda

ČET

masleni rogljič s pitacijo–G, L, J, O (pistacija)

sok brez dodanega sladkorja

ŠS−mandarina

čebulna bržola (govedina)–G, GS

mešanica treh žit–G

zelena solata s koruzo in paradižnikom

voda

pisan kruh–G

pisan kruh–G

piščančja salama

kisle kumarice

voda

PET

čokoladni kosmiči–G, L, S, O (arašidi)

mleko–L

banana

 pasulj s klobaso (svinjina)–G

skutina pita–G, L, J, S

ali

čokoladna rolada–G, L, J, S, O (lešniki)

voda

črn kruh–G

kornšpic–G, S, SE

navadni kefir–L

 

 

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme, 

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid

 

Ta teden skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Jasmina, Sergeja,
  • za pripravo mesa Andreja in Anka,
  • za priloge in solate Edi in Nina,
  • za pripravo juh-po dogovoru
  • za diete Natalija Jazbinšek

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si  pravico do sprememb.