Jedilnik za 6.1.2025 - 10.1.2025

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON

sirova štručka–G, L

jabolko

čaj

piščančja obara–G, J, Z

sadno – žitna rezina–G, L, S

sok brez dodanega sladkorja, razredčen z vodo

kruh z drožmi–G

kruh z drožmi–G

piščančja salama

kisle kumarice

voda

TOR

čokoladna spirala–G, L, J, S

suho sadje

mleko (L)

kisla repa (G)

pečenica

matevž

biokeksi z marmelado (G)

voda

pisan kruh (G)

ajdova žemlja (G)

skuta (L)

voda

SRE

 čabata (G)

piščančja salama

sir (L)

kisle kumarice

voda

 čebula bržola (G)

bulgur (G)

zelena solata z jajci in cvetačo (J)

voda

ržen kruh (G)

makovka (G)

mandarina

voda 

ČET

 temna kraljeva štručka (G, J, S, SE)

sadni jogurt (L)

ŠS – mandarine

 piščančji paprikaš (G, L)

kmečki svaljki (G, J, ŽD)

rdeča pesa in zelje s krompirjem

pomaranča

voda

ajdov kruh z orehi (G, O – orehi)

 ajdov kruh z orehi (G, O – orehi)

ribji namaz (L, S, Z, R)

paradižnik

voda

PET

 črn kruh (G)

sirni namaz z zelišči (L)

paradižnik

čaj

 pašta fižol (G, Z)

čokoladni ježek (G, L, J, S)

sok brez dodanega sladkorja, razredčen z vodo

črn bio kruh (G)

biobuhtelj (G, L, J)

mleko (L) 

 

 

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme, 

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci

 

Ta teden skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Anka
  • za pripravo mesa Sergeja in Nina,
  • za priloge in solate Edi, Renata,
  • za pripravo juh-po dogovoru
  • za diete Natalija Jazbinšek

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si  pravico do sprememb.