Jedilnik za 10.2.2025 - 14.2.2025

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON

mlečni kruh–G, L

skutina pena s sadjem–L

čaj

goveji file stroganov–G, GS

tri žita–G

zelena solata z lečo in s paradižnikom

kivi

voda

ajdov kruh z orehi–G, S, O (orehi)

ajdov kruh z orehi–G, S, O (orehi)

piščančja salama

kisle kumarice

voda

TOR

koruzni sonček–G, L

hruška

voda

mesna lazanja–G, L, J

rdeča pesa in cvetača

naravna limonada

koruzni kruh–G

malinova rešetka–G, L, J

voda

SRE

 črna žemlja z drožmi–G

suha goveja salama

kislo zelje

voda

som po parmsko–G, L, J, R

ričota–G

zelje s fižolom in korenjem

sezonsko sadje

voda

polbel kruh–G

mlečni rogljič z marmelado–G, L, S

mleko–L

ČET

 orehova rešetka–G, L, J, O (orehi)

sirup brez dodanega sladkorja

ŠS – mandarina

 piščančji čevapčiči

pretlačen krompir

zelena solata z jajci in motovilcem–J

voda

bio kamutov kruh–G

 polnozrnati kruhki–G

jabolko

sok brez dodanega sladkorja

PET

 valentinov srček–G, L, J

bio navadni jogurt–L

 krompirjev golaž z bio telečjo hrenovko–G

sadna torta–G, L, J, S

sirup brez dodanega sladkorja

pirin stoletni kruh–G, S, SE

ajdova žemlja–G, S

skuta–L

suhe slive

voda

 

 

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme, 

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci

 

Ta teden skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Anka, Jasmina
  • za pripravo mesa Sergeja in Nina,
  • za priloge in solate Edi, Renata in Jasmina
  • za pripravo juh-po dogovoru
  • za diete Natalija Jazbinšek

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si  pravico do sprememb.