Jedilnik za 17.2.2025 - 21.2.2025

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON

sirova štručka z drožmi–G, L

navadni probiotični jogurt–L

špageti po bolonjsko–G, L, J

zelena solata s paradižnikom in z rukolo

sezonsko sadje

voda

stoletni kruh–G, S, SE

pletenka–G, L, S

voda

TOR

polbel kruh–G

maslo–L

marmelada

jabolko

čaj

zelenjavna juha–G, Z

pražen krompir s testeninami–G, J

zelje s fižolom in z brstičnim ohrovtom

voda

polbel kruh–G

žepek pica–G, L, J

voda

SRE

 črn kruh–G

kuhan pršut

kislo zelje

voda

piščančji zrezek v gobovi omaki–G, L

polnozrnat kuskus–G

rdeča pesa in stročji fižol

klementina

naravna limonada

črn kruh–G

orehova potička–G, L, J, S, O (orehi)

mleko–L

ČET

 čokoladna spirala–G, L, J, S

suho sadje

mleko–L

ŠS – mandarina

 goveji golaž–G

kruhov cmok–G, L, J, Z

radič s krompirjem in z zeleno solato

sirup brez dodanega sladkorja

kruh z drožmi

 kruh z drožmi–G

piščančja salama

kisla paprika

voda

PET

 ajdovo pecivo s semeni–G, SE

pomaranče

voda

 mineštra z govejim mesom–G, J, Z

domače pecivo–G, L, J

sok brez dodanega sladkorja, razredčen z vodo

pirin kruh–G, S, SE

pirin kruh–G, S, SE

piščančja pašteta–L, J, S, Z

sveža paprika

voda

 

 

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme, 

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci

 

Ta teden skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Anka, Jasmina
  • za pripravo mesa Sergeja in Nina,
  • za priloge in solate Edi, Renata in Jasmina
  • za pripravo juh-po dogovoru
  • za diete Natalija Jazbinšek

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si  pravico do sprememb.