Jedilnik za 17.2.2025 - 21.2.2025
–
MALICA |
KOSILO |
POP. MALICA | |
---|---|---|---|
PON |
sirova štručka z drožmi–G, L navadni probiotični jogurt–L |
špageti po bolonjsko–G, L, J zelena solata s paradižnikom in z rukolo sezonsko sadje voda stoletni kruh–G, S, SE |
pletenka–G, L, S voda |
TOR |
polbel kruh–G maslo–L marmelada jabolko čaj |
zelenjavna juha–G, Z pražen krompir s testeninami–G, J zelje s fižolom in z brstičnim ohrovtom voda polbel kruh–G |
žepek pica–G, L, J voda |
SRE |
črn kruh–G kuhan pršut kislo zelje voda |
piščančji zrezek v gobovi omaki–G, L polnozrnat kuskus–G rdeča pesa in stročji fižol klementina naravna limonada črn kruh–G |
orehova potička–G, L, J, S, O (orehi) mleko–L |
ČET |
čokoladna spirala–G, L, J, S suho sadje mleko–L ŠS – mandarina |
goveji golaž–G kruhov cmok–G, L, J, Z radič s krompirjem in z zeleno solato sirup brez dodanega sladkorja kruh z drožmi |
kruh z drožmi–G piščančja salama kisla paprika voda |
PET |
ajdovo pecivo s semeni–G, SE pomaranče voda |
mineštra z govejim mesom–G, J, Z domače pecivo–G, L, J sok brez dodanega sladkorja, razredčen z vodo pirin kruh–G, S, SE |
pirin kruh–G, S, SE piščančja pašteta–L, J, S, Z sveža paprika voda |
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,
RA – raki, M – mehkužci
Ta teden skrbijo:
- za malico in popoldansko malico Andreja, Anka, Jasmina
- za pripravo mesa Sergeja in Nina,
- za priloge in solate Edi, Renata in Jasmina
- za pripravo juh-po dogovoru
- za diete Natalija Jazbinšek
Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do sprememb.