Jedilnik 10.3.–14.3. 2025
MALICA |
KOSILO |
POP. MALICA | |
---|---|---|---|
PON |
makovka (G), kefir jagoda vanilija (L) |
krvavica, repa (G), pire krompir (L), koruzni kruh (G), sirup brez sladkorja |
ajdova žemlja (G), ribji namaz (G, L, J), češnjev paradižnik, voda |
TOR |
bio korenčkov kruh (G), piščančja pašteta brez konzervansov (L, J, S, Z), zeliščni čaj z limono, jabolko |
pečena bedra, rizi bizi, zelje s krompirjem, rdeč radič in brokoli, ajdov kruh (G, S, O) melona |
bio pecivo (G), mleko (L) |
SRE |
črn kruh (G), drobnjakov namaz (L), zelena paprika, voda |
goveji zrezki v naravni omaki (G), bulgur (G), zelena solata s čičeriko in stročji fižol, stoletni kruh (G, S, SE) |
rožičeva potička (G, J, L, S), sok |
ČET |
hot dog štručka (G, S) piščančja hrenovka, gorčica (GS), SŠ – jabolko |
piščančji polpeti (G, L, J), zeljne krpice (G, J), kivi, voda, graham kruh (G) |
graham kruh (G), rezine sira (L), svež korenček, voda |
PET |
rogljič z orehi (G, L, J, O – oreščki), mleko (L), |
pašta fižol brez mesa (G, J, Z), marelični cmoki (G, L, J), mešan kompot, pisan kruh (G) |
pica margerita (G, L), voda |
Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila, ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,
RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob
Ta teden za prehrano skrbijo:
- za malico in popoldansko malico Andreja, Anka in Jasmina,
- za pripravo mesa Edi in Renata,
- za priloge, solate in za juhe Nina, Sergeja in Jasmina,
- za diete pa Natalija.
Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do sprememb.