Jedilnik 17.3.–21.3. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


bavarsko pecivo (G),

kakav (L),

 mandarina

makaronovo meso (G, J, Z),

zelena solata s koruzo, cvetača v solata,

voda, bučni kruh (G)

črn kruh (G),

topljen sir (L),

sveža zelena paprika,

voda

TOR

rogljič s pistacijo (G, J, L, O), 

hruška,

voda

mesna musaka (G, L, J, Z),

rdeča pesa, brokoli v solati,

naravna limonada,

polbel kruh (G)

navihanček s čia semeni (G),

sadje,

 voda

SRE

bio črna žemlja (G),

 suha  salama (G),

rezina sira (L),

sveža rdeča paprika, čaj z limono in medom

goveja juha z rezanci (G, J, Z),

sirovi kaneloni (G, L, J),

francoska solata,

voda (G, L, J, GS),

ržen kruh (G)

pirina žemlja (G),

grški jogurt z medom (L)

ČET

mlečni riž (G, L),

banana,

SŠ – jabolčni krhlji

piščančji paprikaš (G, L),

kvinoja,

zelje s fižolom, mešana solata,

ananas,

ajdov kruh z orehi (G,O)

koruzni sonček (G, L, SE),

pomaranča,

voda

PET

bio ovsen kruh (G),

tunin namaz (G, L, S),

češnjev paradižnik, 

voda

pohorski lonec (G, Z),

korenčkovo pecivo (G, J, O – orehi),

sok brez dodanega sladkorja, 

kruh z drožmi

keksi (G, J)

vanilijev puding (L)

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila, ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme, 

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Sergeja in Anka,
  • za pripravo mesa Edi in Renata, 
  • za priloge, solate in za juhe Nina in Jasmina,
  • za diete pa Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si  pravico do sprememb.