Jedilnik 17.3.–21.3. 2025
MALICA |
KOSILO |
POP. MALICA | |
---|---|---|---|
PON |
bavarsko pecivo (G), kakav (L), mandarina |
makaronovo meso (G, J, Z), zelena solata s koruzo, cvetača v solata, voda, bučni kruh (G) |
črn kruh (G), topljen sir (L), sveža zelena paprika, voda |
TOR |
rogljič s pistacijo (G, J, L, O), hruška, voda |
mesna musaka (G, L, J, Z), rdeča pesa, brokoli v solati, naravna limonada, polbel kruh (G) |
navihanček s čia semeni (G), sadje, voda |
SRE |
bio črna žemlja (G), suha salama (G), rezina sira (L), sveža rdeča paprika, čaj z limono in medom |
goveja juha z rezanci (G, J, Z), sirovi kaneloni (G, L, J), francoska solata, voda (G, L, J, GS), ržen kruh (G) |
pirina žemlja (G), grški jogurt z medom (L) |
ČET |
mlečni riž (G, L), banana, SŠ – jabolčni krhlji |
piščančji paprikaš (G, L), kvinoja, zelje s fižolom, mešana solata, ananas, ajdov kruh z orehi (G,O) |
koruzni sonček (G, L, SE), pomaranča, voda |
PET |
bio ovsen kruh (G), tunin namaz (G, L, S), češnjev paradižnik, voda |
pohorski lonec (G, Z), korenčkovo pecivo (G, J, O – orehi), sok brez dodanega sladkorja, kruh z drožmi |
keksi (G, J) vanilijev puding (L) |
Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila, ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,
RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob
Ta teden za prehrano skrbijo:
- za malico in popoldansko malico Andreja, Sergeja in Anka,
- za pripravo mesa Edi in Renata,
- za priloge, solate in za juhe Nina in Jasmina,
- za diete pa Natalija.
Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do sprememb.