Jedilnik 31.3.–4.4. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


sirova štručka–G, L

jabolko

voda

zelenjavna juha–G, Z

špageti po bolonjsko–G, L

zelena solata s čičeriko in z brokolijem

voda

polnozrnat kruh–G, S, SE

mlečni rogljič–G, L, S

mleko–L

TOR

bio cimetovo pecivo–G

sirup brez dodanega sladkorja

puran po panonsko–G

riž z ajdovo kašo–G

zelje s krompirjem in korenjem

kivi

voda

polbel kruh–G

polbel kruh–G

piščančja salama

paradižnik

voda

SRE

kornšpic–G, S

navadni jogurt–L

svinjska pečenka–G, Z

pretlačen krompir

rdeča pesa in zelena solata s koruzo

naravna limonada

bio kamutov kruh–G

bio buhtelj–G, L, J

voda

ČET

polnozrnat kruh–G, S, SE

piščančja salama

kisle kumarice

voda

SŠ – mandarina

tuna v smetanovi omaki–G, L, R

sirovi ocvrtki–G, L, J, ŽD

radič s fižolom in z motovilcem

sirup brez dodanega sladkorja

polnozrnat kruh–G, S, SE

mlečni riž–L, J

banana

PET

rogljič z marmelado–G, L, S

hruška

voda

jota s suhim mesom–G

domače pecivo–G, L, J

voda

kruh z drožmi–G

črna bombeta–G

sir–L

jabolko

voda

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila, ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme, 

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja in Anka,
  • za pripravo mesa Edi in Jasmina, 
  • za priloge, solate in za juhe Nina in Renata,
  • za diete pa Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si  pravico do sprememb.