Jedilnik 7.4.–11.4. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


pletenka s sezamom–G, L, SE

skuta s podloženim sadjem–L

mesni haše–G

sirovi tortelini–G, L, J, S, ŽD

zelena solata z jajci in s paradižnikom–J

voda

koruzni kruh–G

koruzni kruh–G

piščančja salama

kisla paprika

voda

TOR

sirov polž–G, L, J

paradižnik

voda

ocvrti piščančji zrezek–G, J

pražen krompir s testeninami–G, J

rdeča pesa in brstični ohrovt

voda

ovseni kruh–G

malinova rešetka–G, L, J

voda

SRE

polbel kruh–G

maslo–L

med

jabolko

mleko–L

goveji golaž–G

polenta z žajblljem–L

zelje s krompirjem in z motovilcem

sadje

voda

polbel kruh–G

štručka s šunko in sirom–G, L, J, S

voda

ČET

temna kraljeva štručka–G, J, S, SE

sadje

voda

SŠ – suhe slive

gobova juha–G, L, Z

zelenjavna rižota–Z

radič s fižolom in z rukolo

sirup brez dodanega sladkorja

ajdov kruh–G, S

sirov burek–G, L, J

navadni jogurt–L

PET

črn kruh–G

piščančja pašteta–L, J, S, Z

rdeča redkev

voda

obara s piščančjim mesom–G, L, J, Z

kremna rezina–G, L, J, S

sok brez dodanega sladkorja, razredčen z vodo

črn kruh–G

francoski rogljič z marmelado–G, L, J

voda

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila, ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme, 

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja in Anka,
  • za pripravo mesa Edi in Jasmina, 
  • za priloge, solate in za juhe Nina in Renata,
  • za diete pa Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si  pravico do sprememb.