Jedilnik 14.4.–18.4. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


orehov rogljič–G, L, J, S, O (orehi)

suho sadje

mleko–L

makaronovo meso–G, J

zelena solata s koruzo in s cvetačo

sadje

voda

ržen kruh–G

ržen kruh–G

piščančja salama

kisle kumarice

voda

TOR

polnozrnat kruh–G, S, SE

suha salama

paradižnik

voda

pleskavica

dušen ohrovt–G

pire krompir–L

sirup brez dodanega sladkorja

polnozrnat kruh–G, S, SE

bavarsko pecivo–G, L

mleko–L

SRE

biobuhtelj–G, L, J

sadno-mlečni napitek–L

pečen piščanec

rizi bizi

zelena solata s paradižnikom in z motovilcem

sadje

voda

polbel kruh–G

štručka s šunko–G, L

voda

ČET

črn kruh–G

mesno-zelenjavni namaz–J, GS

sok brez dodanega sladkorja

SŠ – jabolka

puran v naravni omaki–G

bulgur–G

rdeča pesa in stročji fižol

voda

črn kruh–G

vanilijev navihanček–G, L, J

voda

PET

velikonočni zajček–G, L

pomaranča

čokolada–L, S

voda

pašta fižol brez mesa–G, J, Z

orehova potica–G, L, J, O (orehi)

voda

kruh z drožmi–G

keksi–G, L, J

puding–L

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila, ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme, 

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja in Anka,
  • za pripravo mesa Edi in Jasmina, 
  • za priloge, solate in za juhe Nina in Renata,
  • za diete pa Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si  pravico do sprememb.