Jedilnik 2.6.–6.6. 2025
MALICA |
KOSILO |
POP. MALICA | |
---|---|---|---|
PON |
pletenka s sezamom–G, L, S skuta s podloženim sadjem–L |
mesni haše–G testenine metuljčki–G, J zelena solata s koruzo in brstični ohrovt naravna limonada ržen kruh–G |
kornšpic–G, SE sadni jogurt–L |
TOR |
polnozrnata žemlja–G, S, SE piščančja salama sir–L kisle kumarice voda |
ocvrt piščanec–G, J džuveč riž mlado zelje s fižolom in korenje sadje voda krompirjev kruh–G |
mlečna rezina–G, L, J, S voda |
SRE |
bio pecivo–G sadje mleko–L |
belušna juha–G, Z sirovi kaneloni–G, L, J, S šopska solata–L voda bio ovseni kruh–G |
bio ovseni kruh–G topljeni sir–L paradižnik voda |
ČET |
pica žepek–G, L, J sirup brez dodanega sladkorja SŠ – jagode |
štefani pečenka–G, L, J pražen krompir rdeča pesa in stročji fižol sadje voda polnozrnat kruh–G, S, SE |
ladjica s sadjem–G, L, J voda |
PET |
bio črn kruh–G sirni namaz z zelišči–L paradižnik voda |
pohorski lonec–G, Z sladoled–L voda bio črn kruh–G |
orehova potička–G, L, J, O-orehi mleko–L |
Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živela, ki jih ne smemo izkoristiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,
RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob
Ta teden za prehrano skrbijo:
- za malico in popoldansko malico Andreja, Anka in Sergeja,
- za pripravo mesa Nina in Renata,
- za priloge, solate in za juhe Edi in Jasmina,
- za diete pa Natalija.
Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do spremembe.