Jedilnik 2.6.–6.6. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON

pletenka s sezamom–G, L, S

skuta s podloženim sadjem–L

mesni haše–G

testenine metuljčki–G, J

zelena solata s koruzo in brstični ohrovt

naravna limonada

ržen kruh–G

kornšpic–G, SE

sadni jogurt–L

TOR

polnozrnata žemlja–G, S, SE

piščančja salama

sir–L

kisle kumarice

voda

ocvrt piščanec–G, J

džuveč riž

mlado zelje s fižolom in korenje

sadje

voda

krompirjev kruh–G

mlečna rezina–G, L, J, S

voda

SRE

bio pecivo–G

sadje

mleko–L

belušna juha–G, Z

sirovi kaneloni–G, L, J, S

šopska solata–L

voda

bio ovseni kruh–G

bio ovseni kruh–G

topljeni sir–L

paradižnik

voda

ČET

pica žepek–G, L, J

sirup brez dodanega sladkorja

SŠ – jagode

štefani pečenka–G, L, J

pražen krompir

rdeča pesa in stročji fižol

sadje

voda

polnozrnat kruh–G, S, SE

ladjica s sadjem–G, L, J

voda

PET

bio črn kruh–G

sirni namaz z zelišči–L

paradižnik

voda

pohorski lonec–G, Z

sladoled–L

voda

bio črn kruh–G

orehova potička–G, L, J, O-orehi

mleko–L

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živela, ki jih ne smemo izkoristiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme, 

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Anka in Sergeja,
  • za pripravo mesa Nina in Renata, 
  • za priloge, solate in za juhe Edi in Jasmina,
  • za diete pa Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe.