Jedilnik

Jedilnik 1.9.–5.9. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


bio pšenično pecivo šolarček (G),

jabolko,

voda

piščančja obara (G, J, Z),

palačinke z marmelado (G, L, J),

polbel kruh (G),

voda

bavarsko pecivo (G),

kislo mleko (L)

TOR

ržen kruh (G),

tunin namaz (L,S, Z, R),

voda

pirini špageti z bolonjsko omako – goveje meso (G, L, J, Z),

zelena solata s koruzo in paradižnikom,

lubenica,

ržen kruh (G)

čokoladni navihanček (G, O)

voda

SRE

črn kruh (G),

piščančja salama,

paradižnik,

voda

ocvrta riba (G, R),

pražen krompir,

zelena solata s čičeriko, sveže kumare,

voda,

črn kruh (G)

črn kruh (G),

skuta (L),

sliva,

voda

ČET

temna kraljeva štručka s sezamom (G, J, S),

grški jogurt (L)

pečeno piščančje bedro,

riž z zelenjavo,

zelje s fižolom, rukola,

sveže fige,

naravna limonada,

koruzni kruh (G)

ajdov rogljič z orehi (G, O),

voda

PET

mlečni riž (G, L),

banana,

mešani oreščki (O)

goveji golaž (G, Z ),

polenta z žajbljem (L),

rdeča pesa, brokoli,

sirup brez dodanega sladkorja

kruh z drožmi (G),

piščančja salama,

sadje,

voda

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živela,  ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Sergeja in Anka,
  • za pripravo mesa Edi in Jasmina,
  • za priloge, solate in za juhe  Nina in Renata,
  • za diete Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe.

Jedilnik 8.9.–12.9. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


marmeladni rogljič–G, L, S

suho sadje

mleko–L

piščančji paprikaš–G, L

rženi svaljki–G, J, ŽD

zelje s krompirjem in mledi stročji fižol

voda

polnozrnat kruh–G, S, SE

stoletno pecivo–G, S, SE

topljeni sir–L

jabolko

voda

TOR

kornšpic–G, SE

ringlo

voda

čufti v paradižnikovi omaki−mešano meso–G, L, J

pire krompir–L

zelena solata z jajci in brstičnim ohrovtom–J

sirup brez dodanega sladkorja

pirin kruh–G

jabolčna spirala–G, L, J

voda

SRE

polnozrnat kruh–G, S, SE

mesno-zelenjavni namaz–J, GS

voda

svinjski zrezek v naravni omaki–G

bulgur–G

zelena solata s fižolom in z motovilcem

dinja

voda

polnozrnat kruh–G, S, SE

pletenka–G, L

skuta s podloženim sadjem–L

ČET

rešetka s pistacijo in z malino–G, L, J, O (pistacija)

voda

ŠS−sveža figa

 

rižota z rjavim rižem, govedino in z zelenjavo–Z

rdeča pesa

sliva

naravna limonada brez sladkorja

črn kruh–G

črn kruh–G

piščančja salama

paradižnik

voda

PET

koruzna bombeta–G

sir–L

rdeča redkev

voda

bio kamutov kruh–G

pašta fižol brez mesa–G, J, Z

panakota s sadnim prelivom–L

voda

bio kamutov kruh–G

rogljič z orehi–G, L, J, O (orehi)

voda

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila,  ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Sergeja in Anka,
  • za pripravo mesa Edi in Jasmina,
  • za priloge, solate in za juhe  Nina in Renata,
  • za diete Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe.

Jedilnik 22.9.–26.9. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


bio pirin krof–G

oreščki–O (arašidi)

mleko–L

makaronovo meso–G, J

zeljna solata s fižolom in z rdečo lečo

sezonsko sadje

voda

bio durum khorosan kruh–G

koruzna štručka–G

breskev

voda

TOR

sirov polž–G, L, J

hruška

voda

tuna v smetanovi omaki–G, L, R

polnozrnati kuskus–G

zelena solata s čičeriko in paradižnikom

naravna limonada

ovseni kruh–G

ovseni kruh–G

ribji namaz–L, S, Z, R

korenje

voda

SRE

črna žemlja–G

suha salama (govedina, svinjina)

sir–L

rdeča redkev

voda

piščančja pleskavica

pretlačen krompir

rdeča pesa in cvetača

voda

ajdov kruh z orehi–G, O (orehi)

skutina blazinica–G, L, J

mleko–L

ČET

temna borovničeva palčka–G, L, J, S

sok brez dodanega sladkorja

ŠS−breskev

 

mesni haše–G

sirovi ravioli–G, L, J, S, ŽD

zelena solata s fižolom in paradižnikom

sadje

sirup brez dodanega sladkorja

ržen kruh–G

ržen kruh–G

piščančja salama

paradižnik

voda

PET

makovka–G

sadno-mlečni napitek–L

krompirjev golaž z bio piščančjo hrenovko–G, Z

sadno-žitna rezina–G, L

mleko–L

pirin kruh–G

sirova štručka–G, L, S

sok brez dodanega sladkorja

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila,  ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Sergeja in Anka,
  • za pripravo mesa Edi in Jasmina,
  • za priloge, solate in za juhe  Nina in Renata,
  • za diete Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe.

Jedilnik 15.9.–19.9. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


pirin kruh–G

avokadov namaz–L

nektarina

voda

ražnjiči (svinjina)

pečen krompir

zelena solata z jajci in brokolijem–J

sirup brez dodanega sladkorja

pirin kruh–G

orehov polž–G, L, J, S, O (orehi)

voda

TOR

skutin burek–G, L, J

navadni jogurt–L

rižota z ajdovo kašo in s piščančjim mesom–G, Z

zeljna solata s krompirjem in korenjem

sezonsko sadje

voda

črn kruh–G

črn kruh–G

piščančja salama

sveža paprika

voda

SRE

koruzno pecivo z bučnimi semeni–G

borovnice

voda

lazanja z mletim mesom (govedina)–G, L, J, Z

zelena solata s čičeriko in z brstičnim ohrovtom

voda

kruh z drožmi–G

mlečni rogljič–G, L, S

voda

ČET

ajdov rogljič z orehi–G, O (orehi)

mleko–L

ŠS−jabolko

 

goveji zrezek v naravni omaki–G

slani skutni štruklji–G, L, J

rdeča pesa in stročji fižol

sezonsko sadje

voda

polnozrnat kruh–G, S, SE

polnozrnat kruh–G, S, SE

sir–L

paradižnik

voda

PET

polbel kruh–G

maslo–L

marmelada

sirup brez dodanega sladkorja

kmečka gobova juha–G, Z

cmoki s pistacijevim nadevom–G, L, J, ŽD

naravna limonada brez dodanega sladkorja

polbel kruh–G

polnozrnata žemlja–G, S, SE

jabolko

voda

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila,  ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Sergeja in Anka,
  • za pripravo mesa Edi in Jasmina,
  • za priloge, solate in za juhe  Nina in Renata,
  • za diete Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe.