Jedilnik 3.11.–7.11. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


koruzni kruh–G

sir–L

paradižnik

čaj

 

zelenjavna juha–G, Z

makaronovo meso (govedina)–G, J

zelje s fižolom in z brstičnim ohrovtom

voda

koruzni kruh–G

bio kokosovo pecivo–G

mleko–L

TOR

biopecivo–G

bio sadni jogurt–L

pečenica

kisla repa–G

matevž

sadje

voda

pirin kruh–G

pirin kruh–G

piščančja salama

kisle kumarice

voda

SRE

bio bel kruh–G

maslo–L

med

jabolko

voda

pohorski lonec–G, Z

palačinke z marmeladnim nadevom–G, L, J

sirup brez dodanega sladkorja

bio bel kruh–G

sirova štručka–G, L

paradižnik

voda

ČET

rogljič s pistacijevim nadevom–G, L, J, O-pistacija

mleko–L

ŠS−mandarina

 

mesni haše (govedina)–G

sirovi tortelini–G, L, J

zelena solata s koruzo in paradižnikom

sadje

naravna limonada

ržen kruh–G

črna žemlja–G, S

sir–L

jabolko

voda

PET

polnozrnata štručka–G, S, SE

tuna–R

list solate

voda

piščančji medaljoni–G, J

pečen krompir

rdeča pesa in zelena solata s čičeriko

bio kokosovi keksi–G

voda

polbel kruh–G

polbel kruh–G

sirni namaz–L

rdeča redkev

voda

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila,  ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Sergeja in Anka,
  • za pripravo mesa Nina in Renata,
  • za priloge, solate in za juhe Edi in Jasmina,
  • za diete Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe.