Jedilnik
MALICA |
KOSILO |
POP. MALICA | |
---|---|---|---|
PON |
pol bel kruh (G) piščančja salama zeliščni čaj |
rižota s telečjim mesom(Z) zelena solata z rukolo , brokoli v solati črn kruh (G) sezonsko sadje |
kornšpic(G) navadni jogurt(L) |
TOR |
bio pirin krof z drožmi ( G, L, J ) mleko(L) suho sadje |
govedina po lovsko (G, Z) gluhi štruklji ( G) zelje s fižolom, cvetača ržen kruh(G) |
ržen kruh(G) piščančja salama kisla paprika |
SRE |
pirin kruh( G ) čokoladni namaz( L, S, O-lešniki) jabolko zeliščni čaj |
cvetačna juha (G, L) ocvrt oslič (G,R) krompirjeva solata(GS) kivi koruzni kruh(G) |
sezamova štručka ( G, SE) mleko(L) |
ČET |
žepek pica( G, L, J klementine ŠS- češnjev paradižnik voda |
piščančji zrezki v sirovi omaki(G, L) pirini svaljki( G,J, ŽD) zelena solata s paradižnikom, korenje v solati sezonsko sadje krompirjev kruh(G) |
rogljič z marmelado(G, L, J) voda |
PET |
polnozrnata bombetka(G, S, SE) topljen sir( L) kisle kumarice sadni čaj z limono |
ješprenj s suhim mesom(G,Z) jabolčni zavitek (G,) naravna limonada kruh z drožmi(G) |
mlečni riž(L) banana |
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,
RA – raki, M – mehkužci
Ta teden za prehrano skrbijo:
- za malico in popoldansko malico Andreja, Anka in Jasmina
- za pripravo mesa Edi in Renata
- za priloge, solate in za juhe pa Nina, Sergeja in Jasmina.
- za diete Natalija Jazbinšek
Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do sprememb.
MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PON |
|||
TOR |
|||
SRE |
|||
ČET |
|||
PET |
Sirova štručka–G, L, S Nektarina Voda |
Mesno zelenjavna enolončnica–G, J, Z Mlečna rezina–G, L, J 100% jagodni sirup z vodo Kruh: kromšpirjev–G |
Mlečni rogljič–G, L, S 100% sok |
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid
Sestavila: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Edi Štrumbelj, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do sprememb.
MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PON |
pica margerita – G, L 100 % jabolčni sirup z vodo |
makaronovo meso (govedina) – G, J solata (zelena z jajci, tuna) – J, R voda z limono stoletni kruh – G, S, SE |
francoski rogljič – G, J 100% sok |
TOR |
pletenka s sezamom – G, L, S, SE skuta s podloženim sadjem – L |
piščančji ražnjiči džuveč riž solata (radič s krompirjem, brstični ohrovt) jabolko bio breskov sok z vodo ajdov kruh – G |
ajdov kruh – G salama sir – L sveža paprika voda |
SRE |
črni kruh – G mesno-zelenjavni namaz – J, GS voda |
piščančji polpeti – G, J zeljne krpice – G, J grozdje 100 % pomarančni sirup z vodo črni kruh – G |
krof – G, L, J, S sadni smuti |
ČET |
čokoladne kroglice – G, L, S mleko – L sliva |
puran v sirovi omaki – G, L zdrobovi ocvrtki – G, L, J, Ž solata (zelje s fižolom, rdeča pesa) sladoled – L kruh ovseni z drožmi – G |
sirova štručka – G, L, S 100% sok |
PET |
bio kamutova bombeta – G topljeni sir – G paradižnik 100 % sirup gozdni sadeži z vodo |
zdrobova juha – G, J, Z ocvrta riba – G, J, R krompirjeva solata – GS ringlo voda kruh krušnik – G, S |
orehova potička – G, L, S, O mleko – L sadnje |
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid
Sestavila: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Edi Štrumbelj, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do sprememb.
MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PON |
bio kamutov kruh – G sirni namaz z zelišči – L |
goveji golaž – G polenta z žajbljem – L solata (zelje s krompirjem, cvetača) bio kamutov kruh – G |
bio osje gnezdo – G mleko – L sliva |
TOR |
koruzni kruh – G piščančja šunkarica – J, GS paradižnik, voda z limono |
puranji zrezek v naravni omaki – G, L riž z zelenjavo – Z solata (zelena, motovilec, fižol) 100 % borovničev sirup z vodo koruzni kruh – G, S |
čokoladna blazinica – G, L, J, S marelica 100% sok |
SRE |
ajdova žemlja – G grški jogurt z medom – L sveža figa |
polnjena paprik – G, J slan krompir – L lubenica voda polbeli kruh – G |
polbeli kruh – G salama sir – L rdeča redkev voda |
ČET |
ržen kruh – G, S tunin namaz – L, S, Z, R jabolko voda |
piščančja obara – G, L, J, Z čokoladni puding s smetano – L 100 % ananasov sok z vodo rženi kruh – G, S |
vanilijev navihanček – G, L, J breskev 100% sok |
PET |
mlečni riž – G, L, J banana |
dušena govedina po lovsko – G, L, Z, GS kruhov cmok – G, L, J, Z solata (rdeča pesa, radič s fižolom) voda z limono kruh: hribovc–G, L, S |
pica (šunka in sir) – G, L, S voda |
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid
Sestavila: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Edi Štrumbelj, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do sprememb.
MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PON |
makovka – G, L, S sadni kefir – L |
špageti po bolonjsko (govedina) – G, L, J solata (zelena s koruzo, paradižnik) voda bio kamutov kruh z ajdo – G |
bio cimetovo pecivo – G 100% sok |
TOR |
blazinica s šunko in sirom (svinjina) – G, L, J 100 % višnjev sirup z vodo |
čevapčiči (govedina,svinjina) žar obloga pečen krompir 100 % sok bio jabolko breskev z vodo vaški kruh – G |
ladjica s sadjem – G, L, J voda |
SRE |
mlečni kruh – G, L čokoladni namaz – L, S, O mleko – L jabolko |
zelenjavna enolončnica – G, J, Z jagodni cmoki – G, L, J, Ž 100 % pomarančni sok z vodo kruh s krompirjem – G |
štručka s šunko (svinjina) – G, L paradižnik 100% sok |
ČET |
bio ržen kruh – G piščančja pašteta brez konzervansov – L, S rdeča redkev sadni čaj |
piščančji paprikaš – G, L kuskus – G solata (zelje s fižolom, rdeča pesa) grozdje voda z limono bio ržen kruh – G |
kornšpic – G, S sadni jogurt – L hruška |
PET |
koruzni kruh – G, S piščančja salama kisla paprika voda |
svinjska pečenka – G pretlačen krompir – L smuti koruzni kruh – G, S |
koruzni kruh – G, S sir – L 100 % sok |
Alergeni:
G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid
Sestavila: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Edi Štrumbelj, vodja kuhinje.
Pridržujemo si pravico do sprememb.